Plăcintă cu nuci macadamia caramelizate

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, frisca.

 

Ingrediente blat:

  • 160g biscuiţi digestivi de ovăz, fără cremă
  • 40g unt nesărat, topit
  • 150g nuci (de preferat, macadamia)
  • 120g zahăr pudră

Ingrediente umplutura:

  • 500 g crema de  branza
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 120g zahăr pudră
  • 4 ouă mari
  • 100ml smantana

 

Ingrediente pentru ornare:

  • 300 – 400g nuci macadamia
  • 250g zahăr

Sos caramel:

  • 65g unt nesarat
  • 160g zahar pudra
  • 100ml smantana grasa sau frisca

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu unt o formă rotundă de tartă. Pentru blat, pisaţi bis­cuiţii ca să obţineţi un pesmet fin. Amestecaţi pesmetul cu un­tul topit şi tapetaţi tava cu pas­ta obţinută. Pentru umplutură, amestecaţi crema de brânză cu zahărul, esenţa de vanilie, ouă­le bătute şi smântână. întindeţi umplutura peste blat şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 70 de minute.

Fa­ceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este coaptă la mijloc. Pentru ornare, prăjiţi mai întâi nucile într-o tigaie uscată sau la cuptor. Puneţi zahărul în alt vas şi caramelizaţi-l la foc po­trivit.

Când caramelul este au­riu, adăugaţi în el nucile prăjite, amestecaţi şi turnaţi o foaie de caramel pe un platou uns cu ulei. Lăsaţi caramelul la răcit, întoar-ceţi-l de câteva ori în acest timp, apoi pisaţi-l neregulat.

Pentru sos, puneţi untul şi za­hărul într-o cratiţă şi amestecaţi încontinuu la foc mediu, cu o lin­gură de lemn, până obţineţi un caramel roşcat, uniform. Când ajunge la culoarea dorită, adă­ugaţi smântână grasă şi ames­tecaţi energic ingredientele, apoi lăsaţi sosul să se răcească.

Turnaţi sosul cu o lingură peste nucile aşezate pe prăjitură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun, bun, am inteles de placinta, dar de unde gasesc nuci de macadamia? Asta-i marea intrebare intrebatoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.