Placinta cu mure si pere

Printeaza

Placinta cu mure si pere din: aluat fraged, gem de mure, mure, pere, zahar pudra.

Ingrediente:Placinta_cu_mure_si_pere

  • 500 g de aluat fraged
  • 4 linguri gem de mure
  • 140 g mure
  • 4 pere coapte, curatate de coaja, de cotor si feliate
  • zahar pudra, pentru presarat

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C şi pune o tavă de copt la preîncălzit.

Pe o suprafaţă presărată cu puţină făină, întinde două treimi de aluat într-un disc cu grosimea de 5 mm şi tapetează cu el o formă de plăcintă cu diametrul de 23 cm, lăsând aluatul să atârne pe margini.

Intinde gemul pe discul de aluat, apoi pune deasupra murele şi perele.

Intinde restul de aluat pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, într-un disc cu aceeaşi grosime, de 5 mm.

Folosind o rotiţă zimţată, taie aluatul în fâşii de 12 x 23cm.

Pentru a crea un grilaj peste fructe, aşază orizontal o fâşie de aluat peste plăcintă, apoi una vertical şi repetă pentru a crea un model întreţesut.

O variantă mai simplă este să aranjezi, pur şi simplu, jumătate din fâşii la distanţă de 2cm una de alta de-a latul plăcintei.

Restul de fâşii aşază-le în cruce. Sigilează şi îndepărtează aluatul în plus.

Pune placinta în tava fierbinte de copt, pe raftul de jos al cuptorului, şi las-o 40 de minute.

Pune-o deoparte 15 minute să se răcească puţin, apoi presară pe ea zahărul pudră.

Placinta cu mure si pere

Placinta_cu_mure_si_pere

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.