Placinta cu mere, stafide si migdale

Printeaza

Placinta cu mere, stafide si migdale din: stafide (afine sau coacăze proaspete), curmale, migdale, sare, mere, scortisoara, cardamon, suc de lămâie

Placinta cu mere, stafide si migdale

Ingrediente:

  • 1/2 ceaşcă de stafide, sau afine ori coacăze proaspete
  • 1 ceaşcă şi jumătate de curmale
  • 2 ceşti de migdale
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 3 ceşti de mere, cojite şi tăiate bucăţi
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de cardamon
  • 2 linguri de suc de lămâie

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat stafidele şi curmalele în apă, timp de două­zeci de minute, pentru a se reconstitui.

Ca să pregătiţi crusta, procesaţi migdalele, sarea şi o ceaş­că de curmale, într-un mixer, până se formează un aluat, îndesaţi aluatul într-o formă rotundă pentru plăcinte, cu di­ametrul de douăzeci şi trei de centimetri.

Preparaţi umplutura, amestecând laolaltă o ceaşcă de măr, o jumătate de ceaşcă de curmale, stafide, scorţişoară şi cardamon, până se omogenizează.

Procesaţi cele două ceşti de mere rămase în mixer, împre­ună cu sucul de lămâie. Merele trebuie să rămână grun- joase. Adăugaţi umplutura mixată şi pulsaţi scurt, până se amestecă bine toate.

Turnaţi umplutura în crusta de plăcintă. Refrigeraţi sau des­hidrataţi timp de două’ore şi serviţi plăcinta caldă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.