Placinta cu mere si stafide

Printeaza

Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin.

Ingrediente:Placinta_cu_mere_si_stafide

  • 380-400 g făină
  • 100 g stafide
  • 250 g zahăr
  • 250 g margarină
  • 2 kg mere
  • 2 linguri oțet
  • 2 linguri apă
  • 6 linguri de griș sau pesmet
  • scorțișoară
  • zahăr farin pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Se amestecă margarina moale, oțetul, apa, un praf de sare, 350g făină și se frământă bine până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se acoperă aluatul cu o folie și se lasă peste noapte la frigider.

Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se amestecă cu 1 pahar de zahăr și cu 100g de stafide. Se presară și scorțișoară.

Se scoate aluatul din frigider și se împarte în două. Se întinde o primă foaie de dimensiunea tăvii în care urmează să se facă plăcinta. Se tapetează tava cu ulei și cu făină, se presară puțin griș sau pesmet și se întinde prima foaie de aluat în tavă. Se storc merele și se întind peste foaia de aluat. Deasupra lor se presară din nou griș sau pesmet.

Se întinde cealaltă foaie și se pune peste mere. Se înțeapă cu o furculiță plăcinta din loc în loc. Se dă tava în cuptorul încins, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau până când aluatul capătă o culoare maroniu deschis. Când e gata, se scoate plăcinta din cuptor și se pudrează caldă cu zahăr farin.

Placinta cu mere si stafide

Placinta_cu_mere_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.