Placinta cu mere, prune si smochine

Printeaza

Placinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun.

Ingrediente:Placinta_cu_mere_prune_si_smochine

  • 400 g de mere, curatate si taiate in bucati mici
  • 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi
  • 2 linguri de zahar
  • 300 g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate in sferturi
  • 300 g de mure congelate
  • smantana, crema de vanilie sau inghetata, pentru servit

pentru topping:

  • 140 g de faina alba
  • 140 g de faina integrala
  • 175 g de unt, taiat in bucati mici
  • 100 g de zahar brun

 

Mod de preparare:

Prepara intai toppingul. Pune fainurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi freaca-le cu untul, direct cu mainile, pentru a forma o compozitie faramicioasa. Incorporeaza zaharul cu ajutorul unei furculite si da amestecul la rece pana vei avei nevoie de el.

Incinge cuptorul la 180 C. Intr-o cratita mare pune merele, prunele si zaharul impreuna cu 50 ml de apa si fierbe-le, amestecand circa 5 minute, pana cand merele se inmoaie si devin suculente. Adauga smochinele si murele si transfera totul intr-un vas de copt.

Presara deasupra compozitia faramicioasa si da desertul la cuptor 45-55 de minute, pana cand toppingul devine auriu, iar fructele clocotesc.

Placinta cu mere, prune si smochine

Placinta_cu_mere_prune_si_smochine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.