Placinta cu legume si pui

Printeaza

Placinta cu legume si pui din: unt topit, praz, pancetta, smantana, amidon, mustar, patrnjel, pui, morcovi, cartofi, foi de placinta, sare, piper.

Ingrediente: Placinta_cu_legume_si_pui

  • 75 g unt topit
  • 2 fire de praz mari, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi pe lungime
  • 150 g cuburi de pancetta
  • 600 ml smântână
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri cu muştar
  • 30 g pătrunjel proaspăt tocat
  • 250 g carne de pui fiartă tăiată în bucăţi
  • 100 g morcovi fierţi tăiaţi în bucăţi
  • 250 g cartofi fierţi tăiaţi în bucăţi
  • 270 g foi de plăcintă decongelate
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Incălzeşte o lingură de unt într-o tigaie mare, adaugă prazul, asezonează bine, acoperă şi fierbe încet, timp de 8 minute, până se înmoaie prazul. Adaugă pancetta şi găteşte pentru încă 3 minute.

Bate laptele cu amidonul într-o tigaie, la foc mediu, timp de 5 minute, pentru a obţine un sos gros. Asezonează bine şi adaugă 1 lingură de unt, muştarul şi pătrunjelul.

Setează cuptorul la 200°C. Toarnă sosul peste praz şi amestecă totul cu carnea de pui, morcovi şi cartofi. Cu o lingură pune totul în tavă.

Taie foile de patiserie în jumătate, pentru a obţine 12 pătrate. Unge-le cu unt, una câte una şi acoperă umplutura cu ele.

Placinta cu legume si pui

Placinta_cu_legume_si_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.