Placinta cu legume si crema de branza

Printeaza

Placinta cu legume si crema de branza din: lapte, unt, faina, busuioc, sare, ceapa, rosii, dovlecel, ardei, cascaval, ulei de masline, piper, otet, miere, crema de branza, oua.

 

Ingrediente aluat:Placinta cu legume si crema de branza

  • 200 ml lapte
  • 75 g unt sau margarina
  • 375 g faina
  • 1 plic praf pentru aluaturi dospite
  • busuioc sau rozmarin
  • 10 g sare

Ingrediente garnitura:

  • 1 ceapa
  • sare
  • 4 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 100 g cascaval felii
  • ulei de masline
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri de otet
  • 4 lingurite cu miere
  • 150 g crema de branza
  • 3 oua

 

 

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un castron si amesteci cu praful pentru aluaturi dospite.

Adaugi restul ingredientelor si amesteci totul cu mixerul, pentru inceput la viteza mica, apoi circa 5 minute la viteza maxima, pana obtii un aluat neted.

Pregatiti garnitura, decojiti intre timp ceapa, o tai in 8 bucati si o sarezi. Speli si usuci rosiile si dovlecelul.

Tai capetele dovlecelului, apoi tai dovlecelul in jumatate pe lungime si apoi felii, pe care le presari cu sare.

Tai ardeiul in jumatate, indepartezi samburii si peretii albi separatori.

Speli ardeiul curatat, il tamponezi pentru a-l usca, il tai in sferturi si apoi in bucati late.

Tai cascavalul in felii late. Separat, incalzesti uleiul de masline intr-o tigaie de teflon.

Tamponezi dovlecelul cu hartie de bucatarie. Prajesti pe rand si scoti ceapa, ardeiul si dovlecelul.

Asezonezi cu sare, piper, 1 lingura de otet si 2 lingurite de miere.

Pui deoparte 4 bucati de aluat de marimea unei mandarine, intinzi restul aluatului într-o tava unsa in prealabil si ridici marginile.

Rulezi cele 4 bucati de aluat pana la circa 40 cm lungime, formezi spirale din cate 2 role si le asezi pe tava, asa incat sa formezi 4 triunghiuri pe aluat.

Lasi sa se odihneasca timp de 15 minute. Amesteci crema de branza cu oua, sare, piper, 1 lingura de otet si cu 2 linguriţe de miere.

Imparti compozitia de crema de branza in triunghiurile de pe tavă, apoi asezi pe cate un triunghi ceapa, ardeiul, dovlecelul si cascavalul.

Imparti rosiile pe triunghiul cu ardei. Servesti placinta de legume fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.