Placinta cu jambon

Printeaza

Placinta cu jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon, ficăţei de pasăre, oua, piper.

Ingrediente:Placinta cu jambon

  • 750 g făină
  • 350 ml ulei
  • 1 pahar sifon
  • 20 g drojdie
  • 1 lingură unt
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui
  • 300 g jambon sau ceafă afu­mată
  • 5-6 ficăţei de pasăre
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • făină
  • piper

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din 500 g făină, 175 ml ulei, sifon, drojdie şi puţină sare. Introduci aluatul în frigider.  Mixezi făina şi ule­iul rămase, până când compoziţia se îngroaşă.

Intinzi aluatul în foaie sub­ţire, de 2-3 mm, o ungi cu amestecul cu ulei, o rulezi strâns şi împărţi ruloul în 2 părţi, una mai mare pentru baza tăvii şi una mai mică pentru deasupra.

Păstrezi aluatul în frigider până pre­găteşti umplutura. Dezosezi carnea, o pre­sari cu sare şi piper, o treci prin făină şi o rumeneşti în puţin ulei.

Toci ficăţeii şi jambonul, adaugi oul, amesteci, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi.

Intinzi bucata mai mare de aluat în foaie care aco­peră baza şi pereţii tăvii de 25×35 cm, în prealabil unsă cu unt.  Inţepi aluatul cu furculiţa şi aşezi bucăţile de carne.

Umpli cu tocătură golurile. Acoperi cu a doua foaie şi lipeşti margi­nile presâridu-le.

Coci la foc mediu, 40 de minute, în cuptorul preîncălzit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.