Placinta cu iaurt si branza

Printeaza

Placinta cu iaurt si branza din: foi de placinta, iaurt, branza, oua, zahar, sare, ulei, lapte.

Ingrediente:Placinta_cu_iaurt_si_branza

  • 1 pachet (400 g) foi de plăcintă
  • 1 kg iaurt
  • 500 g brănză dulce
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 5 plicuri zahăr vanilinat
  • coaja de la 1 lămăie
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei pentru uns foaia şi tava
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat

 

Mod de preparare:

Mixezi într-un bol iaurtul, brânza dulce, 8 gălbenuşuri, zahărul şi aromele, până când se dizolvă cristalele de zahăr.

Baţi albuşurile spumă cu puţină sare, până când, dacă întorci vasul, spuma nu cade. incorporezi spuma de albuşuri în prima compoziţie, amestecând uşor, de jos în sus, cu ajutorul unei linguri de lemn, până când obţii o cremă omogenă.

Imparţi în 3 pachetul de foi. Ungi cu ulei tava aragazului (30×40 cm) şi aşezi primele foi, suprapunându-le după ce ai uns-o pe fiecare în parte.

Intinzi jumătate din umplutură, apoi aşezi următorul pachet de foi unse una câte una, din nou umplutură şi deasupra foi unse. Deasupra ungi cu ulei şi lapte.

Introduci tava în cuptorul încins şi coci plăcinta la foc mediu, pentru 45 de minute. Când plăcinta s-a rumenit, scoţi tava şi o acoperi cu un prosop de bucătărie umed.

Placinta cu iaurt si branza

Placinta_cu_iaurt_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.