Plăcintă cu gutui şi pere

Printeaza

Plăcintă cu gutui şi pere din: aluat de foitaj, gutui, scortisoara, nucsoara, cuisoare, unt, zahar brun, miez de nuca, migdale, stafide, portocala, zahar pudra, sos de visine, sos de zmeura si sos de menta.

Ingrediente:Placinta_cu_gutui_si_pere

  • un aluat de foitaj
  • 3 gutui
  • 5 pere
  • scortisoara
  • 3 g nucsoara
  • 3 c cuisoare
  • 75 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g migdale
  • 30 g stafide
  • o lamaie
  • o portocala
  • zahar pudra
  • sos de visine
  • sos de zmeura
  • sos de menta

 

Mod de preparare:

Gutuile se spala, se curata de seminţe şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Perele se spală, se dau pe râzătoare şi se pun peste gutui. Se pun toate într-o cratiţă cu zahărul brun, scorţişoara, nucşoara şi cuişoarele. Se adaugă sucul şi coaja rasă de lămâie şi portocală, stafidele şi untul. Se amestecă, se pun pe foc şi se călesc 15 minute.

Se pun într-o strecurătoare, se lasă să se răcească complet, se adaugă migdalele şi miezul de nucă tocate mărunt. Se întinde aluatul de foitaj într-o tavă tapetată cu hârtie; de copt sau stropită cu apă rece, se decupează aluatul în exces şi se pune în mijloc umplutura.

Se decorează cu flori sau frunze din aluatul rămas, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu spre iute până ce aluatul a devenit auriu. Se lasă să se răcească în tavă, se scoate pe un platou, se presară zahăr pudră şi se serveşte.

Se serveste calda sau rece, cu sos de visine, sos de zmeura sau sos de menta.

Plăcintă cu gutui şi pere

Placinta_cu_gutui_si_pere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce buna e placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.