Placinta cu gem de capsuni

Printeaza

Placinta cu gem de capsuni din: faina, osanza, galbenus, zahar, sare, otet, apa minerala, gem de capsuni.

Ingrediente:Placinta cu gem de capsuni

  • 1 1/2 kg făină
  • 300 g osânză
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri oţet
  • apă minerală

Pentru umplutură:

  • gem de căpşuni
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Din osânză şi 600 g de făină, faci o compoziţie cu care vei unge de trei ori aluatul pe care-l prepari din restul de ingrediente.

Din compoziţia de osânză, faci trei grămăjoare. Din aluat, întinzi o foaie foarte subţire, pe care o ungi cu prima grămăjoară. O împătureşti, o laşi la rece o jumătate de oră şi apoi repeţi încă de două ori ungerea şi împăturitul.

După fiecare ungere, laşi aluatul la rece. Trebuie să-l împătureşti de fiecare dată în acelaşi sens. Inainte de coacere, întinzi aluatul de grosimea unui deget. Tai pătrăţele cu un cuţit înfierbântat în foc.

Umpli cu gem de căpşuni. Pui o scobitoare ca să nu curgă gemul. Le coci la foc potrivit, cu deschizătura către interiorul cuptorului. După coacere, dai prin zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.