Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

Printeaza

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci din: foi de aluat, ficatei, ciuperci, ceapa, oua, smantana, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

  • 2 foi de aluat fraged
  • 500 g ficatei de pui
  • 8 ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 250 ml smantana groasa
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se toaca marunt. Se incinge uleiul si se lasa sa se caleasca ficateii, ciupercile, ceapa si patrunjelul.

Se sareaza si se pipereaza. Se tapeteaza o forma de placinta cu hartie pentru copt si se intinde prima foaie de aluat.

Peste ea se toarna compozitia de ciuperci si ficatei, lasand de jur imprejur o margine libera de circa 2 cm. Se umezeste marginea respectiva cu putina apa (cu o pensula), dupa care se asaza deasupra a doua foaie, acoperind complet foaia de dedesubt, si se apasa marginile ca sa se lipeasca bine.

In foaia de deasupra se face o gaura in care se introduce o bucata de hartie pentru copt sau o folie de aluminiu facuta sul.

Intr-un bol, se bate bine smantana cu un ou si apoi se toarna prin sulul de hartie in interiorul placintei. Se bate si al doilea ou si se unge cu el foaia de deasupra.

Se incinge cuptorul la 210C, se baga placinta si se lasa circa 30 de minute sa se rumeneasca.

Se serveste fierbinte.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Aluat fraged cu ciuperci si ficătei
  • Aluat fraget cu ciuperci si ficătei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.