Plăcintă cu ficat de pui şi praz

Printeaza

Plăcintă cu ficat de pui şi praz:ficat de pui, usturoi, vin rosu, foi de dafin, unt, coriandru, ceapa, sare, piper, nucsoara, sare, piper, foi placinta, unt, ou.

Ingrediente:Plăcintă cu ficat de pui şi praz

  • 500 g ficat de pui
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 ml vin roşu
  • 2-3 frunze dafin
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă boabe coriandru
  • o ceapă marea
  • sare
  • piper
  • 1/2  linguriţă nucşoară
  • 1/2 praz
  • 1 pachet foi plăcintă
  • 50 g unt topit
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie pui ficăţeii şi untul. Ii căleşti cam 5 mi­nute, amestecând din când în când. Toci apoi cea­pa grosier. Usturoiul curăţat îl pui întreg în tigaie. Când ficăţeii şi-au schimbat culoarea, adaugi peste ei res-tul ingredientelor. Acoperi vasul şi laşi la foc cam 20 de minute.

Laşi compoziţia puţin la răcit, scoţi foile de dafin, după care amesteci bine cu mixe­rul vertical. La compoziţia de pate, eu am mai adăugat şi jumătate de bucată praz, tăiată mărunt şi călită puţin.

Laşi foile de plăcintă să se dezgheţe, apoi începi lucrul cu ele. Eu le-am folosit semidezgheţate, chiar dacă s-au sfărâmat, am că­utat să fie stratul complet. Aşadar, într-o tavă pentru cuptor aşezi o hârtie de copt umezită.

Pui un strat de foi de plăcintă, după care ungi cu puţin unt topit. Adaugi pateul şi din nou un strat de foi, după care ungi plăcinta cu ou şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.