Plăcintă cu dovleac

Printeaza

Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Ingrediente:

  • un kg dovleac de plăcintă
  • 500 g făină
  • 75 ml ulei
  • 200 ml apă
  • sare
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 100 g miezuri de nucă
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • 150 g zahăr tos
  • zahăr vanilinat
  • unt
  • zahăr pudră
  • gem de coacăze

Preparare:

Făina se cerne şi se pune într-un vas. In mijloc se toarnă apa călduţă în care s-a dizolvat un praf de sare, uleiul de floareasoarelui şi se frământă până rezultă un aluat tare, dar elastic.

Se acoperă cu un castron şi se lasă 15-20 de minute să se odihnească.

Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se spală, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-o cratiţă.

Se presară zahărul tos, zahărul vanilat, pudra de scorţişoară şi se căleşte până se înmoaie. Se împarte aluatul în bucăţi, se întind foi subţiri, se ung cu unt topit şi se suprapun.

Se întinde foaia încă o dată, se împarte în două, se aşază jumătate într-o tavă unsă cu unt, se pune dovleacul călit şi se presară nucă tocată.

Se aşază restul de foaie, se introduce tava în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit. Se serveşte fierbinte sau rece, presărată cu zahăr pudră şi cu gem de coacăze.

Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place placinta de dovleac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.