Placinta cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Placinta cu dovleac si scortisoara din: faina, ulei, iaurt, praf de copt, dovleac, zahar vanilat, zahar tos, zahar pudra, unt, scortisoara.

Aluat:Placinta cu dovleac si scortisoara

  • 300 g faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml iaurt (sau lapte batut)
  • 1 plic praf de copt

Umplutura:

  • 600 g dovleac dat pe razatoare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zahar tos
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 2 linguri unt
  • scortisoara

 

Mod de preparare:

Se amesteca uleiul cu iaurtul, se adauga faina cu praful de copt din care se framanta o coca ce se imparte in doua. Se intinde prima foaie intr-o tava unsa cu ulei peste care  se presara putin pesmet.

Deasupra se toarna umplutura de dovleac (in care in prealabil se adauga toate ingredientele si care se caleste pe foc in 2 linguri de unt). Deasupra se pune foaia  a doua si se da la cuptor la foe potrivit circa 30 de minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.