Placinta cu dovleac si cimbru

Printeaza

Placinta cu dovleac si cimbru din: aluat de foitaj, dovleac, oua, branza de vaci, telemea, fulgi de ardei iute, cimbru, sare, piper, ceapa.

Ingrediente:Placinta_cu_dovleac_si_cimbru

  • două foi aluat de foitaj
  • 600 g dovleac de plăcintă
  • 3 ouă
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • o linguriţă cu fulgi de ardei iute
  • o lingură cu cimbru verde
  • o linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă cu piper
  • o ceapă albă

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se spală, se taie cuburi, se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace până se înmoaie.

Se pune într-un bol împreună cu brânza de vaci, brânza telemea, sare, piper şi se pasează cu un blender.

Se adaugă ouăle, cim­brul, ceapa albă tocată mărunt, fulgii de ardei iute şi se amestecă. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile şi se taie în bucăţi.

Se crestează pe margini, se pune umplu­tură în mijloc şi se împletesc tăieturile.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul îîncins şi se coc la foc mediu până devin aurii.

 

Placinta cu dovleac si cimbru

Placinta_cu_dovleac_si_cimbru

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.