Placinta cu dovleac copt

Printeaza

Placinta cu dovleac copt din: faina, ou, ulei, zahar, lapte, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, sare, dovleac pentru placinta, pesmet, scortisoara.

Ingrediente:Placinta_cu_dovleac_copt

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • câte 7 linguri ulei, zahăr şi lapte
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 dovleac pentru plăcintă
  • 2 linguri pesmet
  • scorţişoară fin măcinată
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Pui laptele, uleiul şi zahărul într-o crăticioară, la foc mic. După câteva clocote, laşi compoziţia să se răcească, apoi adaugi oul, esenţa, bicarbonatul stins, sarea şi, treptat, făina.

Frămânţi un aluat potrivit de moale, până când nu se mai lipeşte de mâini.

Cât timp aluatul se odihneşte pe masa de lucru, cureţi dovleacul, îl ungi cu o linguriţă de miere şi îl coci la foc mediu, circa 1 oră. După ce s-a răcit pulpa de dovleac, o amesteci cu pesmetul, scorţişoara şi zahărul.

Impărţi aluatul în două părţi egale şi întinzi pe rând fiecare parte pe masa de lucru presărată cu un strat fin de făină, sub forma unor dreptunghiuri cu dimensiunea tăvii (20×30 cm). Nivelezi umplutura şi o acoperi cu a doua foaie, pe care o înţepi din loc în loc, cu furculiţa.

Coci plăcinta 40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Rece, o tai în pătrate şi o poţi presăra cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară sau cu zahăr pudră vanilat.

 

Placinta cu dovleac copt

Placinta_cu_dovleac_copt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.