Placinta cu ciuperci si piept de pui

Printeaza

Placinta cu ciuperci si piept de pui din: foi de placinta, file de piept de pui, ciuperci, oua, iaurt, sare, piper, arde gras, ulei, ceapa, marar.

Ingrediente:Placinta_cu_ciuperci_si_piept_de_pui

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g file de piept de pui
  • 800 g ciuperci
  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îl dai prin maşina de tocat. Il căleşti în 2-3 linguri de ulei încins, până scade.

După ce s-a răcit, îl amesteci cu un ou bătut, sare şi piper după gust şi cu ardeiul curăţat şi tăiat cubuleţe.

Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi 5 minute. Le scurgi, le dai prin maşina de tocat şi le căleşti în 2 linguri de ulei împreună cu ceapa.

In compoziţia răcită, încorporezi un ou bătut, mărarul fin tocat, sare şi piper după gust.

Ungi cu ulei 4 foi de plăcintă şi le aşezi în tava cu baza detaşabilă. Intinzi umplutura de carne şi o acoperi cu alte 4 foi unse cu ulei.

Pui umplutura cu ciuperci şi acoperi cu foile rămase, unse una câte una cu restul de ulei.

Baţi ouăle rămase împreună cu smântână sau iaurt şi le torni uniform pe plăcintă.

Introduci tava 40 de minute în cuptorul cald, până când plăcinta se rumeneşte frumos. O porţionezi ca pe tort, după ce s-a mai răcit.

Placinta cu ciuperci si piept de pui

Placinta_cu_ciuperci_si_piept_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.