Placinta cu ciuperci si in

Printeaza

Placinta cu ciuperci

Ingrediente:Placinta cu ciuperci si in

  • 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore)
  • 1 castron spanac
  • 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore)
  • 1/3 castron tarata de psyllium
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 linguri drojdie
  • 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate)

 

Imgrediente umplutura:

  • 1 castron mare de ciuperci
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura pudra de ceapa
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 bucatica de praz tocat (sau ceapa)
  • 1 legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Tocam ciupercile mititele tocam prazul si patrunjelul si le punem intr-un castron adaugacondimentele, uleiul si sosol de soia, le amestecam si le lasam la marinat (macar o ora).

Punem hrisca cea muiata in blender cu putina apa si o blenduim pana ce o transformam in pasta, adaugam caju, psyllium, drojdie si sare scoatem intr-un castron mare adaugam spanacul tocat marunt si faina de seminte de in trebuie sa obtinem o coca relativ groasa, pentru a putea fi manevrata daca nu-i suficient de consistenta, adaugam faina de in pana ce o facem astfel.

Intindem o foaie de coca o onoram cu un pumn-doua de ciuperci stoarse de zeama; pliem foaia si lipim marginile (prin presare) sau, formam o alta foaie din coca si o asezam peste ciuperci, am incercat 4 forme finale de pateu cu ciuperci, toate bune.

Deshidratam pentru 4-5 ore pe o parte (pana ce partea superioara arata uscata) rasucim pe partea cealalta si continuam deshidratarea pentru alte cateva ore pot fi, cu incredere, mancate mai pufoase sau mai crocante.

Se poate servi cu ceva rucola, ciulama de ciuperci si sos de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.