Placinta cu ciuperci si ceapa

Printeaza

Placinta cu ciuperci si ceapa din: faina, ulei, ciuperci, ceapa, marar.

Ingrediente:Placinta cu ciuperci si ceapa

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă oţet
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din făină, apă, ulei, oţet şi sare frămânţi un aluat.

Pentru umplutură, fierbi ciupercile spălate şi tăiate, după gust, 15 minute în apă cu sare şi le laşi la scurs. Căleşti în ulei încins ceapa tăiată julien, apoi o laşi la răcit. Tai mărunt mărarul şi îl amesteci cu ciupercile şi ceapa.

Tai aluatul în două, presari făină pe blatul de lucru şi întinzi prima foaie. Pui peste ea jumătate din umplutură, nivelezi, rulezi aluatul şi-l aşezi într-o tavă tapetată. Procedezi la fel cu restul de aluat şi umplutură.

Dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.