Placinta cu ceapa si branza

Printeaza

Placinta cu ceapa si branza din: margarina, sare, apa minerala, faina, telemea de oaie, oua, chimen, bacon afumat, ceapa.

Ingrediente:Placinta_cu_ceapa_si_branza

pentru aluat:

  • 150 g margarina sau unt
  • o lingurita sare
  • 100 ml apa minerala
  • 350 g faina

pentru umplutura:

  • 150 g telemea de oaie sau de vaca
  • 2-3 oua
  • 20 g chimen
  • 100 g bacon afumat
  • 2 cepe mari
  • 2-3 fire ceapa

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune untul moale sarea şi apa minerală. Se amestecă bine compoziţia şi se obţine un aluat consistent. Se frământă 10 minute şi apoi se înfăşoară într-o folie de plastic şi se bagă la rece.

După aceea, se scoate şi se mai frământă 10 minute, apoi se lasă la frigider aproximativ o oră. Intre timp, se rade telemeaua pe răzătoarea mică şi se bat ouăle bine. In spuma de ouă, se adaugă brânză şi chimenul prăjit. Crema de brânză se lasă la rece cât timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie.

Ceapa se înăbuşă câteva minute în puţin ulei, cât să se înmoaie, şi apoi se amestecă în crema de brânză. Se scoate aluatul, se întinde cât este forma şi se adaugă compoziţia de brânză. Pe deasupra, se presară felii de bacon.

Se bagă în cuptorul cald şi se lasă aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se scoate, se feliază şi se serveşte.

Placinta cu ceapa si branza

Placinta_cu_ceapa_si_branza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.