Placinta cu ceapa caramelizata

Printeaza

Placinta cu ceapa caramelizata din: faina, unt, lapte, salote, zahar, vin, branza, parmezan, oua.

Ingrediente:Placinta cu ceapa caramelizata

  • 400 g făină
  • 220 g unt topit
  • 120 ml lapte
  • 8 salote
  • 2 linguri cu zahăr
  • 200 ml vin roşu
  • 75 g parmezan
  • 250 g brânză de capră
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper măcinat
  • unt
  • făină pentru tapetat

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele de aluat şi frământă până obţii o cocă netedă. Tine la rece o jumătate de oră.

Taie julien şalotele. Topeşte zahărul în tigaie, adaugă ceapa şi lasă până se caramelizează. Adu vinul la temperatura de fierbere şi ţine pe foc, amestecând, până începe să se îngroaşe.

Rade parmezanul, adaugă brânza mărunţită, ouăle bătute şi laptele. Amestecă şi condimentează cu sare, piper şi cimbru.

Intinde aluatul în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, înţeapă-l cu furculiţa din loc în loc, acoperă-l cu hârtie de copt şi pune deasupra boabe de fasole, mazăre uscată sau orez.

Coace la 190 de grade, pentru 30 de minute.

Indepărtează boabele şi hârtia, adaugă umplutura şi mai dă la cuptor 3o minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.