Plăcintă cu carne de vită si sos de rosii

Printeaza

Plăcintă cu carne de vită si sos de rosii din: faina de secara, faina de grau, ulei de masline, drojdie, zahar tos, apa, carne de vita, boia iute, miez de nuca, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel si sos de rosii.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_vita_si_sos_de_rosii

  • 200 g faina de secara
  • 50 g faina de grau
  • 150 ml ulei de masline
  • 15 g drojdie
  • zahar tos
  • 500 ml apa
  • 500 g carne de vita
  • 2 g boia iute
  • 100 g miez de nuca
  • doi catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un bol împreună cu puţină apă, o lingură cu zahăr, făina albă şi se amestecă. Se lasă să dospească la ioc cald zece minute, apoi se toarnă într-un bol peste făina de secară.

Se toarnă 50 ml ulei de măsline, jumătate de linguriţă cu sare, piper şi restul de apă caldă adăugată treptat. Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Carnea de vită se spală şi se dă prin maşina de tocat. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se adaugă usturoiul şi ceapa tocate mărunt, se călesc două minute apoi se adaugă carnea.

Se condimentează, se adaugă boiaua iute şi se căleşte la foc mic până se înmoaie. Se lasă să se răcească, se amestecă cu miezul de nucă tocat şi pătrunjel tocat după gust.

Se întinde o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie, se pune umplu¬tura şi foaia rămasă. Se coace la foc mediu 30-40 de minute. Se serveste fierbinte sau calda, simpla sau cu sos de rosii.

Plăcintă cu carne de vită si sos de rosii

Placinta_cu_carne_de_vita_si_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai facut pana acum placinta cu carne de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.