Plăcintă cu carne de vita si cimbru

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: faina, galbenusuri, smantana, untura, lamaie, carne de vita, oua, ceapa verde, paine, patrunjel, marar, smantana, sare, piper, cimbru si bulion

Ingrediente:Plăcintă cu carne de vita si cimbru

pentru aluat:

  • 450 g făină
  • două gălbenuşuri
  • două linguri cu smântână
  • 280 g untură
  • o lămâie

pentru umplutură:

  • 500 g carne de vită
  • două ouă
  • o legătură de ceapă verde
  • o felie de pâine
  • o legătură de pătrun­jel
  • o legătură de mărar
  • o lingură cu smântână
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • bulion

 

Mod de preparare:

Intr-urn vas se cerne făina şi se adaugă ouăle, smântână şi apă cât să se formeze un aluat. Se frământă şi se întinde pe masă.

Se unge foaia de aluat cu o compoziţie obţinută din untura amestecată cu 3 linguri cu făină şi sucul de la o lămâie (se împarte în trei porţii). Se împătureşte şi se lasă în frigider o oră.

Se întinde şi se unge cu a doua porţie de com­poziţie, apoi se lasă în frigider încă o oră. Se procedează la fel încă o dată. Carnea de vită se trece prin maşină împreună cu o felie de pâine înmuiată în lapte.

Se adaugă ouăle, smântână, ceapa şi verdeaţa tocate, bulionul, sarea, piperul şi cimbrul. Se unge o formă rotundă, se aşază aluatul şi apoi se pune umplutura de carne. Se lasă în cuptor până când se coace plăcinta. Se serveşte cu ardei copţi şi smântână.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinta cu carne de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.