Placinta cu carne de vita, bere si verdeata

Printeaza

Placinta cu carne de vita, bere si verdeata din: carne de vită, sare de mare, piper negru, făină, ulei de măsline, ceapă, morcov, tulpini de ţelină, rădăcini de păstârnac, verdeţuri proaspete (rozmarin, cimbru şi dafin), bere, conserve de roşii, aluat de patiserie, ou.

Ingrediente:Placinta cu carne de vita, bere si verdeata

  • 680 g carne de vită, tăiată cubuleţe
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă decojită şi tăiată mare
  • 1 morcov mare, curăţat şi tăiat mare
  • 4 tulpini de ţelină, spălate şi tăiate mare
  • 2 rădăcini de păstârnac, curăţate şi tăiate mare
  • 1 mână de verdeţuri proaspete (rozmarin, cimbru şi dafin)
  • 565 ml bere Guinness
  • 2 conserve de roşii a câte 400 g
  • 1 pachet cu aluat de patiserie de 500 g
  • 1 ou, bătut

Mod de preparare:

Condimentaţi bine carnea cu sare şi piper, presăraţi făina şi întoarceţi apoi bucăţile de carne până se acoperă pe toate părţile cu un strat de făină.

Incălziţi 2-3 linguri de ulei de măsline într-un vas tip caserolă şi prăjiţi carnea (în două serii, dacă e necesar), până devine brun-aurie.

Adăugaţi ceapa şi mai prăjiţi timp de 1 minut, apoi puneţi morcovul, ţelina, păstârnacul şi verdeţurile. Mai prăjiţi încă 4 minute şi apoi turnaţi berea Guinness.

Adăugaţi roşiile din conservă şi lăsaţi să clocotească. Amestecaţi, apoi fierbeţi la foc mic aproximativ 2 ore sau până când carnea a devenit foarte fragedă.

Sosul trebuie să fie destul de gros, cu un gust şi o aromă intense. Condimentaţi după gust. Puteţi servi preparatul ca pe o tocană, cu piure de cartofi, sau puteţi să-l păstraţi la frigider maximum 5 zile (timp în care-i savoarea sa va spori).

Pentru a pregăti plăcinta, încălziţi cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Puneţi umplutura din carne într-unul sau mai multe vase de copt de mărime potrivită.

Mie îmi place să fac mai multe plăcinte mici, fiecare cât pentru 1 persoană. Sunt bune orice fel de vase înalte şi rotunde, pentru cuptor.

Presăraţi făină pentru a întinde şi subţia aluatul, până ce ajunge la grosimea de 0,5 cm. Decupaţi 6 forme circulare, cu diametrul având aproximativ 1 cm mai mult decât diametrul superior al vaselor pentru copt.

Ungeţi marginea vaselor cu ou bătut, apoi puneţi foile circulare de aluat deasupra, introducând partea în exces între vas şi carne, astfel încât compoziţia să fie acoperită ermetic.

Crestaţi uşor aluatul în cruciş şi ungeţi-l pe deasupra cu restul de ou bătut. La nivelul de mijloc al cuptorului preîncălzit, coaceţi plăcintele timp de 45 de minute, până când aluatul devine auriu şi crocant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.