Placinta cu carne de miel si seminte de fenicul

Printeaza

Placinta cu carne de miel si seminte de fenicul din: carne de miel, faina, ulei, praz, seminte de fenicul, vin alb, supa de pui, smantana pentru gatit, mustar cu boabe, aluat de foitaj, ou, morcovi baby, ridichi, mazare, unt, zahar.

Ingrediente:  Placinta_cu_carne_de_miel_si_seminte_de_fenicul

  • 300gr carne de miel, cuburi
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz, feliat
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 150ml vin alb
  • 500ml supa de pui
  • 4 linguri smantana pentru gatit
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 1 foaie de aluat de foitaj
  • 1 ou, batut

Ingrediente pentru servire:

  • 140gr morcovi baby
  • 140gr ridichi
  • 140gr mazare
  • 25g unt, cubulete
  • 1 praf de zahar

Mod de preparare:

Tavaleste carnea prin jumatate din cantitatea de faina, amestecata cu sare si piper. Incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas de fonta si rumeneste carnea pe toate partile. Scoate carnea din vas, adauga restul de ulei, prazul si semintele de fenicul si caleste-le la foc mic pana se inmoaie. Adauga faina ramasa si amesteca pana cand dispare.

Toarna vinul si desprinde de pe margini orice urma de mancare lipita, apoi adauga supa, pune carnea inapoi în vas şi dă totul în clocot.

Acopera vasul si gateste mancarea 40-45 de minute, pana cand carnea se fragezeste bine. Transfera carnea pe o farfurie si mai lasa lichidul sa fiarba si sa scada pana la o treime din volumul initial.
Incorporeaza smantana si mustarul in lichid, asezoneaza-l dupa gust, apoi pune la loc bucatile de carne in vas. Transfera totul intr-un vas mic pentru placinta.

Incinge cuptorul la 200°C. Lipeste o fasie subtire de foitaj imprejurul vasului. Taie restul de foitaj in fasii late de 2,5cm, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, apoi creeaza din acestea un model de tip grilaj. Ridica-l cu grija, cu ajutorul unui sucitor, apoi lipeste-l peste placinta cu putin ou batut. Taie marginile in exces. Unge-l la suprafata cu ou batut, folosind o pensula de patiserie si da placinta la cuptor 25 de minute, pana devine aurie.

Intre timp, da in clocot o oala cu apa, sarata in prealabil. Pune in ea morcovii timp de 2 minute, apoi ridichile timp de 2 minute, urmate de mazare timp de 1 minut. Scurge legumele. Cand placinta este gata, topeste untul intr-o tigaie mica. Pune in ea legumele scurse, impreuna cu zaharul si lasa-le sa se caramelizeze putin.

Serveste-le imediat, impreuna cu placinta.

Placinta cu carne de miel si seminte de fenicul

Placinta_cu_carne_de_miel_si_seminte_de_fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.