Plăcintă cu branză si busuioc

Printeaza

Plăcintă cu branză si busuioc

Plăcintă cu branză si busuioc

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • 500 g ciuperci
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • un fir de praz
  • 50 ml smântână
  • 50 g muguri de pin
  • 50 g seminţe de floarea-soarelui
  • 5 ouă
  • busuioc verde
  • unt, sare
  • piper
  • usturoi
  • smântână
  • iaurt

Preparare:

Foaia de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă, se taie o fâşie şi se decupează flori cu o formă de prăjituri.

Seminţele de floarea-soarelui şi mugurii de pin se prăjesc câteva minute într-o tigaie fără ulei, având grijă să nu se ardă.

lntr-un vas mai mare amestecă brânza de vaci brânza telemea, patru ouă, suiocul tocat, sarea, piperu seminţele răcite.

Se adaugă smântână, prazul şi ciupercile tăiate rondele şi călite în unt topit. Se amestecă totul, se unge foaia de foitaj cu cremă şi se rulează.

Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt, se unge cu ou bătut, se decorează cu flori din aluat, unse la rândul lor cu ou.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace plăcinta la foc mediu, timp de 30-45 de minute.

Plăcintă cu brânză si busuioc

Plăcintă cu brânză si busuioc.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta asta cu branza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.