Placinta cu branza

Printeaza

Placinta cu branza

Ingrediente:Placinta cu branza

  • 200 g făină
  • 125 g margarina
  • 150 g zahăr pudră
  • 125 g smântână
  • 1 gălbenuş
  • 1 vârf de cuţit praf de copt

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă g margarina
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cu gris
  • 50 g smântână

Preparare:

Pe o planşetă sau pe masa amestecă făina, margarina şi praful de copt. Adaugă gălbenuşul bătut cu zahărul, smântână. Din toate aceste ingrediente frământă un aluat. Lasă apoi să se odihnească.

Freacă spumă margarina împreună cu zahărul şi gălbenuşurile. Adaugă brânza de vaci, grisul, smântână, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Intinde din aluat 2 foi.

Aşază prima foaie într-o tavă unsă cu unt, apoi întinde umplutura pe întreaga suprafaţă şi acoperă totul cu ultima foaie. Aşază bine foaia pe margine ca să nu iasă umplutura.

Lasă placinta la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până capătă o culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.