Plăcintă cu brânză şi migdale

Printeaza

Plăcintă cu brânză şi migdale din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, branza dulce, oua, gris, zahar vanilinat, stafide, fulgi de migdale, coaja de portocala confiata, zahar.

Ingrediente:Placinta_cu_branza si_migdale

pentru aluat:

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • cate 1/2 cana ulei si lapte
  • 2 1/2 cana faina
  • 1 plic praf de copt

pentru umplutura:

  • 1/2 kg branza dulce
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1/2 cana stafide
  • 30 g fulgi de migdale
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
  • zahar dupa gust

pentru glazura si decor:

  • 20 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Dozezi ingredientele cu ajutorul unei căni cu volu-mul de 200 ml. Mixezi ingredientele pentru aluat, până obţii o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase.

Pentru umplutură, mixezi ouăle cu brânza şi zahărul, apoi încorporezi restul de ingrediente şi zahăr, după gust. In tava de 20×35 cm tapetată cu hârtie de copt, întinzi 1/2 din aluat, apoi umplutura şi din nou aluat.

Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute. Amesteci ingredientele pentru glazură şi le fierbi pe foc mic, până când siropul se îngroaşă. După ce ai scos prăjitura din tavă şi ai porţionat-o rece, glazurezi fiecare bucată şi decorezi cu fulgi de migdale.

Plăcintă cu brânză şi migdale

Placinta_cu_branza si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.