Placinta cu branza si marar

Printeaza

Placinta cu branza si marar din: faina, drojdie, sare, ulei, branza, ceapa, marar.

Ingrediente:Placinta cu branza si marar

  • 400 g făină albă
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă sare de mare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 300 ml apă călduţă
  • 1 kg brânză sărată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă 2 linguri ulei de măsline şi 3-4 linguri de făină, se amestecă bine cu un tel şi se lasă aşa 2-3 minute.

Se pune restul de făină într-un bol larg şi se formează în mijlocul ei o gaură. Acolo se toarnă amestecul cu drojdie, apoi se amestecă încet cu o lingură, până se încorporează toată făină.

Se lasă aluatul să stea timp de 5 min., pentru ca făina să absoarbă toată apă.

Se frământă încet, cu mâinile, în castron şi, când începe să se închege, se pune aluatul pe blatul de lucru tapetat cu puţinăfăină albă. Se frământă cel puţin 10 min., până când aluatul e neted şi elastic.

Se face o minge din el, se pune în bolul tapetat cu făină, se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit 15-20 min. Se scoate apoi pe blat şi se frământă uşor pentru a scoate aerul din el.

Se întinde o foaie şi se pune în tava unsă şi tapetată cu făină.

Se frământă brânza sărată, se adaugă ceapa verde şi mărarul tăiate mărunt, apoi se repartizează egal peste foaie. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, iar deasupra se unge cu un gălbenuş frecat cu puţin ulei.

Se pune plăcinta în cuptorul încins la 200°C, iar după 15 min. se scade temperatura din cuptor la 170°C şi se mai lasă să se coacă plăcinta 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.