Placinta cu brânză sărată

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu branza sarata din: branza sarata, oua, smantana, margarina, faina, ulei, otet si apa rece.

Ingrediente:Placinta cu brânză sărată

  • 1 kg brânză sărată
  • 3 ouă
  • 200 g smântână
  • 1 pachet cu margarină
  • 11 linguri cu făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 ceşcuţă cu apă rece

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi. Separat, frământă restul de făină cu uleiul, oţetul, apa şi sare. Intinde o foaie pătrată, de 30-40 cm, şi adaugă una din cele trei părţi de margarină frecată.

Impătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Ia aluatul răcit, întinde-l încă o dată şi acoperă-l cu a doua parte de margarină.

Dă-l la rece 30 de minute, apoi repetă operaţiunea cu ultima parte de margarină. Intinde din aluat două foi. Pe prima, aşaz-o într-o tavă neunsă.

Intinde brânza zdrobită şi amestecată cu ouăle şi smântână. Acoperă cu cealaltă foaie şi dă la cuptor pentru 50-55 de minute.

Placinta cu brânză sărată

Placinta cu brânză sărată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.