Plăcintă cu brânză proaspata si stafide

Printeaza

Plăcintă cu brânză proaspata si stafide din: oua, ulei, zahar, apa, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie, praf de copt, branza, stafide si esenta de vanilie.

Ingrediente:Retete_3

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 300 g zahar
  • 10 linguri apa
  • 300 g faina
  • 1 lamaie (coaja si zeama)
  • 1 lingura praf de copt
  • 500 g branza grasa proaspata
  • 150 g stafide
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Amesteci zahăru cu apa şi le pui pe foc, până se dizolvă zahărul, apei mai laşi pe foc 5 minute, până obţii un sirop. Baţi abuşurile spumă şi adaugi siropul fierbinte. Gălbenuşurile le baţi cu un praf de sare şi cu esenţa de vanile. Adaugi jumă­ tate din compoziţia cu albuşuri.

Torni şi uleiul, adaugi coaja de lămâie, zeama de la lămâie, praful de copt şi restul de albuş. Din această compoziţie opreşti 8 linguri, pe care le pui peste brânză. Stafidele spălate le stropeşti cu coniac. Le laşi să se pătrundă bine, apoi le amesteci cu brânza. în restul compoziţiei adaugi făina în ploaie, amestecând uşor.

Pui două treimi din compoziţie într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pui brânza şi, deasupra, restul compoziţiei. Dai la cuptor pentru cca. 50 de minute, la foc potrivit. Presari zahăr pudră peste plăcintă (opţional).

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.