Placinta cu branza de vaci si spanac

Printeaza

Placinta cu branza de vaci si spanac din: faina, oua, ulei, iaurt, drojdie, zahar, sare, branza, spanac.

Ingrediente:Placinta cu branza de vaci si spanac

Aluat:

  • 600 g făină
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 3 linguri ulei
  • câte 1 linguriţă zahăr şi sare
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 cană apă călduţă

Umplutură:

  • 300 g frunze de spanac
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g telemea
  • 80 g caşcaval
  • 1 ou
  • 1 albuş
  • nucşoară

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • seminţe

 

Mod de preparare:

Se cern într-un bol făina şi sarea. în centru se adaugă drojdia uscată, zahăr şi 3-4 linguri apă călduţă. Se face o maia, care se lasă la dospit 10 min. Se adaugă oul bătut cu iaurtul şi se amestecă, încorporând din făina de pe margini.

Se adaugă şi uleiul şi se frământă, cu apă caldă, până ce aluatul nu se mai ţine de degete. Se lasă să crească 40 minute.

Se toacă spanacul şi se căleşte 2 minute într-o lingură de ulei încins; se lasă să se răcească şi se scurge. Se amestecă telemeaua şi caşcavalul rase cu brânza de vaci, sare, nucşoară, oul bătut împreună cu un albuş şi se omogenizează.

Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie (0 30 cm); se decupează circular şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se face un cerc din umplutură, la 2-3 cm de margini, iar câteva linguri de umplutură se pun în centrul aluatului.

Se aşază deasupra cea de-a doua foaie (puţin mai mare, pentru a putea acoperi umplutura) şi se lipeşte prin apăsare pe porţiunile unde nu este umplutură. Se fixează cu bol mic în centru, după care se taie plăcinta în 12 felii, cu un cuţit bine ascuţit.

Se unge cu gălbenuş diluat cu lapte şi se presară seminţe.

Se coace 1 oră la cuptorul preîncălzit la 180°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.