Placinta cu branza de burduf
PrinteazaPlacinta cu branza de burduf
- aluat de plăcintă
- 250 g brînză de burduf
- 2 gălbenuşuri
- 1 ou pentru uns deasupra
- 1 lingură caşcaval ras
Mod de preparare:
Facem un aluât de plăcintă şi îl tăiem în două. Din jumătate de aluat întindem o foaie şi o punem în tavă. Apoi punem brînză de burduf, amestecată cu două gălbenuşuri, şi o întindem peste foaie. Din cealaltă jumătate de aluat, facem încă o foaie şi acoperim plăcinta. Ungem deasupra cu ou, dar puţin ca să nu se umezească aluatul. Presărăm cu caşcaval ras.
Cînd plăcinta s-a copt, o tăiem în bucăţi pătrate pe care le punem pe o farfurie fierbinte şi le servim calde la masă.
Pofta buna!
Imi place branza de burduf.