Plăcintă cu branză, caşcaval şi spanac

Printeaza

Plăcintă cu brânză, caşcaval şi spanac: faina, lapte, unt, ulei, drojdie, sare, susan, spanac, spanac, telemea, urda, cascaval, ou.

 

Ingrediente foitaj:Plăcintă cu branză, caşcaval şi spanac

  • 600 g făină
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 4 linguri ulei
  • drojdie
  • sare
  • susan

Ingrediente umplutură:

  • 400 g spanac
  • 200 g telemea
  • 100 g urdă
  • 100 g caşcav

Ingrediente decor:

  • susan
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Intr-un castron pui laptele şi apa călduţe, iar în ele dizolvi  drojdia şi laşi să se odihnească 20 de minu­te.

După 20 de minute, adaugi făina, uleiul, sarea şi frămânţi un aluat care să nu se lipească de mâini.

Dacă este nevoie, mai adaugi puţină făină. Impărţi aluatul în 3 părţi egale.

Speli spanacul, iar brânza şi caşcavalul le dai prin răzătoarea mare. Intinzi prima foaie, o ungi cu puţin unt şi pui un strat de brânză, apoi aşezi cealaltă foa­ie, presari caşcavalul şi telemeaua, urda şi spana­cul.

Intinzi deasupra şi cealaltă foaie. Laşi la dospit aproape 1 oră, după care ungi plăcinta cu un ou şi presari susan. Dai plăcinta la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.