Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă

Printeaza

Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă din: faina, apa, drojdie uscata, arpacas, branza de vaci, branza telemea, oua, fenicul, ceapa verde, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, sare, piper.

Ingrediente:Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă

  • 500 g faina
  • apa
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g arpacas
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g branza telemea
  • 3 oua
  • un fenicul
  • o legatura de ceapa verde
  • o lingura cu seminte de floarea soarelui
  • o lingura cu semitne de dovleac
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Arpacaşul se pune la înmuiat cu câteva ore înainte, se fierbe cu puţină sare şi se lasă să se răcească. Intr-un bol se cerne făina, se face o gropiţă în mijloc, se presară o linguriţă cu sare şi drojdia uscată.

Se toarnă 300 ml apă călduţă, se amestecă cu o lingură până se leagă aluatul şi se frământă până rezultă un aluat omogen.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Intr-un bol se amestecă brânza de vaci cu brânza telemea, feniculul tocat mărunt, ceapa verde tocată şi ouăle.

Seminţele de floarea-soarelui şi cele de dovleac se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se pun peste ingredientele din bol. Se adaugă arpacaşul, sare şi piper.

Se întinde aluatul într-o tavă presărată cu făină, se toarnă amestecul din bol, se coace la foc potrivit 30-45 de minute, se scoate şi se taie bucăţi. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă

Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.