Placinta cu andive si masline

Printeaza

Placinta cu andive si masline din: drojdie, apa, faina, zahar, ulei de masline, cartofi, usturoi, fulgi de ardei, masline, otet.

Ingrediente pentru aluat:Placinta cu andive si masline

  • 2 lingurite drojdie uscata
  • ¼ cana apa calda
  • 1 ½ cana faina
  • 1 ½ cana faina de gris
  • 1 ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • ¾ cana apa rece
  • 3 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru umplutura:

  • ulei de masline
  • 4 cartofi
  • 3 catei de usturoi, feliat
  • ½ lingurita fulgi de ardei rosu
  • 2 andive, maruntite
  • ½ cana masline negre
  • 1 lingurita otet de vin alb

 

Mod de preparare:

Dizolvati drojdia in apa calda si se lasa sa stea timp de cateva minute. Combinati faina, zahar si sare la blender, procesati pana la omogenizare.

Adauga ¾ cana apa rece si 3 linguri ulei de masline peste drojdie si se amesteca. Se incorporeaza drojdia si se proceseaza in continuare.

Transferati pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framantati cu mainile. Se pune intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa sa creasca pana se dubleaza.

Intre timp, se prepara umplutura. Se fierb cartofii pana cand se inmoaie, aproximativ 25 de minute. Scurgeti, apoi pastrati deoparte. Sotati usturoiul in ulei de masline aproximativ 1 minut, intr-o oala mare la foc mediu.

Adaugati fulgi de ardei rosu, adaugati andivele tocate, acoperiti partial oala si permiteti sa se inmoaie. Gatiti aproximativ 20 de minute.

Puneti cartofii intr-un castron mare si faramitati cu o furculita. Adaugatiin oala impreuna cu maslinele, se amesteca pentru a se combina. Asezonati dupa gust.

Incalziti cuptorul la 180C.

Ungeti o tava rotunda cu ulei, impartiti aluatul, 2/3 pentru crusta de jos, 1/3 pentru partea de sus. Intindeti bucata mare de aluat. Apasati in tava, se adauga umplutura si se imprastie uniform. Intindeti aluatul ramas, apoi acoperiti umplutura.

Prindeti marginile aluatului si lipti bine.Cresteati usor, apoi ungeti cu putin ulei de masline si se coace aproximativ 45 de minute. Lasati sa se odihneasca inca 45 de minute, apoi serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.