Placinta cu aluat de cartofi si umplutura de mere

Printeaza

Placinta cu aluat de cartofi si umplutura de mere din: oua, cartofi, faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praf de copt, mere, scortisoara.

Ingrediente:Placinta_cu_aluat_de_cartofi_si_umplutura_de_mere

  • 2 ouă
  • 300 g cartofi fierţi
  • 360 g făină
  • 120 g unt gras
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă cu coajă de lămâie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Pentru umplutură:

  • 600 g mere
  • 60 g zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Pasezi cartofii ca pentru piure, adaugi untul şi celelalte ingrediente. Amesteci bine şi frămânţi un aluat omogen.

Dai aluatul la rece 30 de minute. Il împărţi în două şi întinzi tot atâtea foi. Cureţi merele şi le tai felii pentru umplutură.

Le stropeşti eu zeamă de lămâie, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara. Ungi o tavă de copt cu unt şi pui prima foaie de aluat.

Acoperi cu umplutura de mere şi pui deasupra a doua foaie. Dai la cuptorul încins, în jur de 45 de minute.

Porţionezi plăcinta după cum doreşti şi o serveşti presărată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Poţi decora plăcinta cu felii subţiri de măr.

Placinta cu aluat de cartofi si umplutura de mere

Placinta_cu_aluat_de_cartofi_si_umplutura_de_mere

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.