Placinta ciobanului cu legume si ierburi

Printeaza

Placinta ciobanului cu legume si ierburi din: carne tocată, piure de cartofi, morcov, mazare congelata, telina, ceapa, sare, piper, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat, ketchup, sos picant, unt.

Placinta_ciobanului_cu_legume_si_ierburi

Ingrediente:

  •  600 g carne tocată
  •  500 g piure de cartofi
  •  un morcov mare
  •  150 g mazăre congelată
  •  3 fire ţelină
  •  2 cepe
  •  sare
  •  piper
  •  2 căţei usturoi
  •  2 linguri cimbru şi rozmarin uscat
  •  o linguriţă ketchup
  •  200 ml vin roşu
  •  o picătură sos picant
  •  100 g unt

 Mod de preparare:

Legumele se taie mărunt şi se călesc în unt. Se adaugă cimbrul, rozmarinul, ketchup, sosul picant şi mazărea. Carnea se căleşte fără grăsi­me, apoi se pune peste legume, se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă împreună.

Se potriveşti gustul de sare si piper, se întinde amestecul de carne cu legume în vasul de cuptor si se dă la frigider pentru o oră. Se scoate, se întinde piureul deasupra cărnii şi se egalizează cu un cuţit. Se lasă la cuptor 40 de minute, până ce piureul se rumeneşte frumos.

Placinta ciobanului cu legume si ierburi

Placinta_ciobanului_cu_legume_si_ierburi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.