Placinta bavareza cu mere

Printeaza

Placinta bavareza cu mere din: faina, zahar, oua, unt, branza, vanilie, lamaie, nuca, mere.

Ingrediente:Placinta bavareza cu mere

Pentru aluat:

  • 140 g făină albă
  • sare
  • 30 g zahăr tos
  • 1 gălbenuş
  • 115 g unt
  • 1-2 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză de vaci (sau iaurt grecesc, urdă, ricotta)
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 100 g zahăr alb
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3-4 mere
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g nucă
  • zahăr tos pentru decor

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina, sarea şi zahărul. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă uşor cu degetele, până se obţine un aluat nisipos.

Se bate gălbenuşul cu apă, se toarnă făină şi se amestecă. Se formează o minge din aluat, se înveleşte în folie şi se dă la frigider 30 de minute.

Forma (24 cm diametru) se unge cu unt şi setapetează cu făină. Seîntinde aluatul cu sucitorul, apoi se aşază în formă, se acoperă cu hârtie de copt, peste care se aţază boabe de fasole.

Aluatul se coace 10-15 minute în cuptorul preîncâlzit.

Nuca se mărunţeşte. Merele se decojesc şi se taie felii, care se stropesc cu suc de lămâie. Se presară deasupra zahăr brun. Se amestecă brânza, oul, zahărul alb, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie.

Compoziţia se toarnă peste aluat şi se acoperă cu feliile de măr dispuse în cerc. Se presară deasupra nuca. Se coace la 180°C aproximativ40 de minute.

Plăcinta se serveşte rece sau călduţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.