Placinta aromata cu mere si scortisoara

Printeaza

Placinta aromata cu mere si scortisoara din: margarina, faina, oua, smantana, sau iaurt, sare, mere, zahar, scortisoara, pesmet sau gris.

Ingrediente:Placinta aromata cu mere si scortisoara

Pentru prima compoziţie:

  • 250 g margarină
  • 250 g făină

Pentru a doua compoziţie:

  • 250 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 3-4 linguri smântână sau iaurt
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 2 kg de mere curăţate şi tăiate rondele cât mai subţiri
  • puţin griş sau pesmet
  • zahăr
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

250 g margarină o freci cu 250 g făină. Rezultă o mingiuţă de aluat pe care o laşi deopar­te. 250 g făină o amesteci cu 3 gălbenuşuri, cu 3-4 linguri de smântână şi cu un praf de sare, să fie de consistenţa unui alu­at pe care îl întinzi pe planşetă.

Peste această foaie întinzi prima compoziţie (margarina frecată cu făina). Rulezi şi sulul de aluat re­zultat, îl pişti cu degetele din loc în loc ca să intre untura în aluat. Tai aluatul în două şi îl laşi puţin la frigider. Fiecare jumătate de sul îl strângi din laterale ca să se aplatizeze şi întinzi o foaie destul de subţire pe care o pui în tava de la aragaz neunsă (să fie o tavă destul de mare).

Peste foa­ie, presari griş sau pesmet, aşezi un strat de mere tăiate rondele cât mai subţiri, presari zahăr şi scorţişoară, apoi încă un strat de mere rondele şi peste ele zahăr şi scorţişoară. Acoperi cu a doua foaie, apeşi puţin, înţepi din loc în loc cu un cuţit şi dai plăcinta la cuptor până se rumeneşte bine.

Inainte de servire, pudrezi cu zahăr.

 

Placinta aromata cu mere si scortisoara

Placinta aromata cu mere si scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.