Plachie de peste (crap)

Printeaza

Plachie de peste din: crap, ardei, ulei, ceapa, suc de rosii, rosii, dafin, sare, usturoi, cimbru, piper, apa, lamaie, vin, masline.

Ingrediente:Plachie de peste

  • 1 crap de 1 kg
  • 4-5 ardei graşi
  • 100 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • 100 ml suc de roşii
  • 6-7 roşii
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 3-4 căţei usturoi
  • cimbru
  • boabe de piper
  • 1 lămâie
  • 50 ml apă
  • 1 pahar vin alb
  • 200 g măsline negre

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai rondele sau \ fileuri. Il dai cu sare, apoi îl prăjeşti pe ambele părţi în jumătate din cantitatea de ulei. Scoţi bucăţile rumenite pe şervete absorbante.

Căleşti în uleiul rămas cepele şi ardeii graşi curăţaţi şi tăiaţi, apoi adaugi vinul, roşiile tocate, foile de dafin şi boabe de piper după gust. Laşi pe foc până se înmoaie legumele, după care adaugi sucul de roşii şi apa, potriveşti gustul şi mai amesteci 2-3 minute.

Pui peştele în tava unsă cu ulei, apoi torni sosul cu legume. Adaugi măslinele, feliile de lămâie, căţeii de usturoi, cimbrul şi dai la cuptor până mai scade sosul şi peştele este pătreuns,

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.