Plachie bucovineana de crap

Printeaza

Plachie bucovineana de crap din: peste, ceapa, marar, rosii, usturoi, ulei, ardei, smantana, vin, sare, piper, boia.

Ingrediente:Plachie bucovineana de crap

  • 4-6 crapi mijlocii (sau caraşi, bibani, somn mic)
  • 1 kg ceapă
  • mărar
  • 1 kg roşii bine coapte
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă mijlocie cu ulei
  • 2 ardei
  • 1 cană cu smântână
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper boabe
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi ardeii graşi. Puneţi în cratiţă mare să se călească până când ceapa devine transparentă. Curăţaţi peştii de solzi, înlăturaţi capetele şi cozile, tăiaţi-i felii groase de 4-5 cm. Aşezaţi peştele peste ceapa călită, acoperiţi cratiţa, lăsaţi să fiarbă uşor 1/4 oră.

Intoarceţi peştele ca să se pătrundă pe ambele părţi. Turnaţi vinul şi lăsaţi să dea în clocot.

Curăţaţi roşiile şi decojiţi-le, tăiaţi-le pătrate mici sau felii subţiri. Răsturnaţi roşiile în cratiţă, condimentaţi cu: usturoi tocat, sare, piper boabe şi boia de ardei. Continuaţi fierberea 1/2 oră. Gustaţi mâncarea şi potriviţi de gust.
Stingeţi focul, turnaţi smântână în cratiţă şi decoraţi cu 2-3 linguri de mărar tocat.

Serviţi mâncarea rece sau caldă cu pâine proaspătă de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.