Pizza ţărănească cu blat de mălai

Printeaza

Pizza ţărănească cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline, zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Pizza_taraneasca_cu_blat_de_malai

  • 1/4 kg malai
  • 400 g faina
  • 350 ml apa
  • 30 g drojdie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • putin zahar
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 g masline taiate feliute
  • 1 pachet (300 g) branza de vaci
  • 100-200 g rosii
  • 2 oua
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmoi drojdia cu puţină apă, o amesteci apoi cu făina şi laşi la dospit câteva minute.

Adaugi treptat restul de făină, mălaiul, apa călduţă rămasă, în care ai dizolvat sarea, zahărul, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios. Laşi la crescut până îşi dublează volumul.

Intinzi aluatul într-o tavă mare, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Baţi ouăle, pui sarea, piperul, amesteci cu brânza de vaci, ceapa verde tocată mărunt şi măslinele. Torni această compoziţie deasupra blatului.

Aşezi din loc în loc feliuţe de roşii, presari busuiocul şi laşi la crescut.

După aceea introduci tava în cuptorul încins, la foc potrivit şi coci aluatul până devine auriu. Consumi pizza calda sau rece.

Pizza ţărănească cu blat de mălai

Pizza_taraneasca_cu_blat_de_malai

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Retete de pizza

Cateva retete de pizza, pentru toate gusturile, usor de preparat si foarte gustoase: Pizza subtire cu piept de pui   Pizza subtire cu piept de pui din: faina, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, piept de pui, ardei, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină un cuti drojdie proaspătă 2 linguri ulei o linguriţă sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.