Pizza speciala

Printeaza

Pizza speciala din: faina, drojdie, apa, ulei, sare, anghinare murata, sunca, ciuperci, masline, suc de rosii, mozzarella sau cascaval.

Ingrediente:Pizza speciala

  • 100 g făina
  • 1 g drojdie uscată
  • 50 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • 100 g anghinare murată
  • 100 g şuncă de Praga
  • 100 g ciuperci
  • câteva măsline
  • 3 linguri suc roşii
  • 103 g mozzarella sau caşcaval
  • 1 lingură zahăr
  • ulei pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi treptat peste făina proaspăt cernută şi frămânţi. Adaugi uleiul, un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat neted şi elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.

Il laşi la dospit, într-un loc cald, 30 de minute.

După ce a dospit, frămânţi aluatul din nou şi întinzi într-o formă de pizza mai mare, unsă cu ulei. Laşi să mai crească 10 minute, în tavă.

Ungi blatul cu sosul de roşii amestecat cu zahărul, aşezi pe toată suprafaţa felii de mozzarella ori de caşcaval şi presari din loc în loc bucăţi de anghinare murată şi de şuncă de Praga, măsline şi ciuperci feliate. Laşi la foc potrivit, cam 20 de minute, până când brânza este topită, iar blatul copt.

 

Pizza speciala

Pizza speciala

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.