Pizza siciliana

Printeaza

O reteta de pizza siciliana din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei de masline, carnati de porc, sos de rosii, ricotta, branza provolone si pesmet.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 14 g de drojdie uscata din plic
  • 2 lingurite de zahar
  • 200 ml de apa calduta
  • 375 g de faina pentru paine
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei de masline

pentru topping:

  • carnea de la 2 carnati de porc proaspeti
  • 4 linguri sos de rosii de calitate
  • 4 linguri de ricotta
  • 6 felii de branza provolone
  • 2 linguri de pesmet
  • ulei de masline, pentru stropit

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă drojdia şi zahărul cu apa călduţă. Amestecă făina cu sarea, fă o adâncitură în moviliţa de făină, în care toarnă amestecul de drojdie şi uleiul. Frământă 10 minute cu mâna, până când se formează un aluat moale, elastic.

Mută aluatul într-un bol mare, uns bine cu ulei, şi acoperă-l cu un şervet de bucătărie. Lasă-l la crescut 40 de minute, până când îşi dublează volumul.

Transferă aluatul pe suprafaţa de lucru şi frământă-l 2 minute, pentru a elimina aerul încorporat. Coca ar trebui să fie moale, dar nu foarte elastică.

Tapetează cu făină o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 25x16cm şi aşază aluatul în mijloc. Cu ajutorul palmelor şi al degetelor, întinde coca spre marginile tăvii, presând încontinuu. Lasă aluatul la dospit 30 de minute, timp în care prăjeşte carnea din cârnaţi până devine sfărâmicioasă.

Incinge cuptorul la 230° C/gaz 8. Unge aluatul cu sosul de roşii, apoi presară carnea de porc, ricotta, brânza provolone şi pesmetul. La final, stropeşte cu ulei de măsline.

Dă la cuptor 5 minute, apoi scade temperatura la 200″ C/gaz 6 pentru 20-25 de minute, până se rumeneşte. Lasă să se răcească puţin, apoi taie în 6 bucăţi şi serveşte.

Pizza siciliana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.