Pizza picantă cu ceapă şi măsline

Printeaza

O reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa, drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare.

Ingrediente:Pizza picantă cu ceapă şi măsline

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 350 g mozzarella
  • 200 g suc de roşii
  • 4 cepe
  • 50 g măsline negre fară sâmburi
  • 5 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • ardei iute
  • oregano
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul pentru pizza. Taie ceapa şi ţine-o sub jet de apă rece, scurge-o bine şi pune-o într-un castron. Condimenteaz-o cu 3 linguri de ulei de măsline şi cu un praf de sare.

Intinde din aluat 4 discuri subţiri şi aşază-le în tăvile unse cu ulei de măsline. Ridică puţin aluatul pe pereţii tăvilor. Condimentează sucul de roşii cu sare, ardei iute şi puţin oregano, după gust.

Toarnă sosul peste pizze, pune bucă­ţele de mozzarella, ceapa şi măsli­nele. Stropeşte-le cu puţin ulei şi coace-le circa 20-25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Pizza picantă cu ceapă şi măsline

Pizza picantă cu ceapă şi măsline

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.