Pizza pe mamaliga

Printeaza

Pizza pe mamaliga

Ingrediente

  • 400 g malai, apa
  • 500 g broccoli
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • 100 g unt
  • 500 g branza feta
  • 200 g boabe de porumb
  • 1 lingura de paste de ardei dulce
  • 200 g cascaval
  • Sare, piper,busuioc verde
  • Sos de rosii dulce sau picant

Mod de preparare:

Se prepara o mamaliga mai tare din apa, malai si o lingurita de sare. Cand a fiert se adauga 100 g unt, piper, busuioc tocat. Se amesteca, se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduce 15 minute in cuptor. Se dau rosiile pe razatoare, se amesteca bine cu pasta de ardei dulce, sarea, piperul, 2 linguri de ulei si se fierb timp de 15 minute.

Se fierbe broccoli in apa cu sare, se lasa la racit si se rupe in buchetele mai mici. Cepele si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei.

Se unge blatul de mamaliga cu sosul de rosii, se adauga legumele calite, boabele de porumb, branza feta taiata in cubulete, buchetelele de broccoli si se rade cascavalul. Se introduce in cuptor si se tine 10-15 minute.

Se poate servi atat fierbinte, cat si rece, cu sos de rosii dulce sau picant impreuna cu un pahar de Pinot Gris.

1 comentariu

  1. Nu m-am gandit la o astfel de reteta de pizza. Sigur o s-o incerc. M-ati facut curioasa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.