Pizza napoletana

Printeaza

Pizza napoletana din: drojdie, faina, zahar, sare, ulei de masline, rosii, usturoi, mozzarella, busuioc, sare, piper.

 

Ingrediente:Pizza napoletana

Pentru maia:

  • 1 pachet drojdie uscată
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 cană de apă călduţă
  • 1/2 cană făină 000

Pentru aluat:

  • 1 linguriţă sare
  • 1 cană apă călduţă
  • 3 căni făină

Pentru sos:

  • 1 lingură ulei măsline
  •  1 cutie de roşii sau 3-4 roşii alungite, proaspete, fierte în apa pentru câteva minute şi decojite
  • 2-3 caţei de usturoi
  • sare
  • piper

Pentru topping:

  • 1 pachet de brânză mozzarella
  • busuioc proaspăt

Opţional:

  • salam uscat, feliat foarte subţire
  • câteva felii subţiri de ciuperci
  • prosciutto
  • rucola de pus

 

Mod de preparare:

Intr-o castron se face maiaua din ingredientele menţionate mai sus şi se lasă la crescut 15-20 de minute, sau până când se dublează în mărime.

Intr-un alt castron mai mare, se adaugă apă călduţă, sarea, maiaua şi treptat cele 3 căni de faină, amestecând totul cu un mixer.

Mixaţi totul 15-20 de minute sau până aveţi un aluat moale şi elastic dar care nu se lipeşte de mâini.

Lăsaţi la crescut 1 oră. După ce a crescut 1 oră, scoateţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu puţină faină şi întindeţi, împăturind aîuatul. Acoperiţi şi mai lăsati la crescut 1 oră.

Fecti sosul adăugând uleiul intr-o tigaie şi roşiile si lasaţi pe foc 5 minute; adăugaţi usturoiul pisat, sare şi piper după gust şi mai lăsaţi pe foc 2 minute.

După ce aţi lăsat aluatul la crescut pentru a doua oară, împărţiţi-l în 4 părţi egale şi mai lăsaţi la crescut încă 20-30 de minute.

Preîncălziţi cuptorul la temperatură maximă. Preîncălziţi tigaia de tuci până devine foarte foarte fierbinte, întindeţi alutatul cu mâna pe masă, cam de dimensiunea tigăii.

Presăraţi puţină faină în tigaie şi imediat adăugaţi aluatul. Reduceţi temperatura la mediu şi lăsaţi puţin să se coacă aluatul.

Când începe să se coacă la bază, adăugaţi sosul de roşii, brânza şi busuiocul şi daţi la cuptor 6 minute la foc mare, pe cel mai sus raft, cât mai aproape de sursa căldurii cuptorului, pentru a simula interiorul unui cuptor de lemne.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.