Pizza mexicană

Printeaza

Pizza mexicană

Ingrediente:Pizza mexicană

  • 400 g făină
  • 250 ml apă
  • 20 g drojdie
  • o conservă de fasole roşie
  • 200 g boabe de porumb
  • două avocado
  • o conservă de roşii
  • pătrunjel
  • 250 g caşcaval
  • o linguriţă de zahăr tos
  • piper
  • ulei de măsline
  • o lămâie
  • un ardei iute
  • sos de roşii

Preparare:

Intr-un castronel se amestecă drojdia, zahărul tos, sarea, apa şi făina cât să rezulte o pastă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească. Când drojdia a crescut suficient se adaugă două linguri de ulei de măsline, se amestecă şi se toarnă peste făina cernută.

Se frământă totul până rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă la dospit. Fructele de avocado se curăţă de coajă, se taie în cuburi şi se pun într-un castron. Se stropesc cu sucul de lămâie, se acoperă cu un capac şi se introduc la rece. Se întinde o foaie din aluat şi se aşază într-o tavă presărată cu făină.

Se presară caşcaval ras şi se unge cu roşiile pasate amestecate cu ulei de măsline, sare şi piper. Se presară boabele de fasole şi de porumb, cuburile de avocado, pătrunjelul tocat şi caşcavalul ras.

Pizza se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu, apoi se scoate şi se taie în bucăţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce reteta interesanta de pizza. Sigur trebuie s-o prepar si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.